Usein kysytyt kysymykset

Covid-19

Miten korona vaikuttaa Hukka Xpressien toimintaan?

Hukka Xpress -kuntosalit ovat normaalisti auki, mutta seuraamme tarkasti viranomaisten ohjeita ja tiedotamme jäseniämme mahdollisista muutoksista tarpeen mukaan.

Mitä käytäntöjä minun tulee noudattaa?

Seuraathan näitä käytäntöjä itsesi ja muiden suojaamiseksi tartunnoilta:

Älä tule treenaamaan, mikäli olet sairas – Jos et voi hyvin, sinulla on kuumetta tai näkyviä sairauden oireita, pyydämme, että lepäät ja toivut rauhassa ensin. Muutaman päivän tauko treeneissä on parasta, mitä voit toipuvalle kehollesi tarjota.

Pese käsiäsi usein – Hyviin käsienpesutapoihin kuuluu käsien peseminen  lämpimällä vedellä ja saippualla vähintään 20 sekunnin ajan. Vaahdota kunnolla ja pese usein!

Suojaa suusi ja nenäsi, kun yskit tai aivastat – Peitä  suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla tai hihalla, älä käsilläsi. Käsiesi käyttö suojana voi osaltaan levittää pöpöjä ja viruksia. Heitä käytetty nenäliina pois käytön jälkeen.

Desinfioi ja pyyhi käyttämäsi välineet – Virus voi elää kovilla pinnoilla jopa päivän, joten pyyhi käyttämäsi laitteet ennen käyttöä ja sen jälkeen tarjolla olevilla desinfiointiliinoilla tai paperilla ja pesuaineella.

Vältä kättelyä toistaiseksi – Kättelyt ja kopot voi toistaiseksi korvata nyökkäyksillä ja hymyllä.

Pidäthän turvaväliä kanssa treenaajiin – Kahden metrin turvaväli on hyvä ohjeistus. Valitse laite, jonka vieressä ei ole toista treenaajaa, jos se on suinkin mahdollista. Sinulla on myös oikeus huomauttaa kanssatreenaajaa turvavälin pitämisestä. Jos treenaat kaverisi kanssa, niin huomioittehan, että kummatkin pidätte tarpeeksi väliä muihin treenaajiin.

Pukuhuone- ja aulatilat – Ovat käytössä normaalisti, mutta suosittelemme välttämään niiden tarpeetonta käyttöä.

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä – Käytäthän kasvomaskia ainakin pukuhuone- ja aulatiloissa, jos mahdollista.

Varustaudu asianmukaisesti – Tiloistamme löydät käsidesiä, desinfiointiliinoja, desinfiointiainetta sumutinpulloissa, käsisaippuaa ja käsipaperia. Ole ystävällinen ja käytä niitä!

Etsi oikeaa tietoa tilanteesta – THL:n sivuilta löydät ajantasaista tietoa viruksen leviämisestä ja suosituksista:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Suosittelemme myös koronavilkun lataamista puhelimeesi:

https://koronavilkku.fi/

Entä jos en uskalla tulla salille?

Kuntokeskuksia ei ole tutkimuksissa todettu muita paikkoja riskialttiimmiksi – päinvastoin. Hyvä lihaskunto parantaa vastustuskykyä ja vähentää infektioalttiutta, vaikuttaa myönteisesti kaikkiin fyysisen terveyden mittareihin sekä lisää stressinsietokykyä ja psyykkistä jaksamista.

Kansainväliset tutkimukset osoittavat, että kuntosaliharjoittelu on korona-aikanakin turvallinen liikuntamuoto, kunhan tarvittavia turvatoimia noudatetaan. Viime kesänä USA:ssa tehtiin laaja vertailututkimus noin 2 800 amerikkalaisen kuntosalin ja -klubin asiakkaiden keskuudessa. Tutkimus kattoi lähes 50 miljoonaa kuntosalikäyntiä ja kävijöistä vain 0,0023 prosentilla oli todettu koronatartunta. Se on yli 500-kertaisesti vähemmän kuin USA:n väestöllä keskimäärin.

Samansuuntaisia tutkimuksia on tehty mm. Iso-Britanniassa, Australiassa ja naapurimaassamme Norjassa. Ei ole syytä olettaa, että Suomessa asiat olisivat toisin, etenkään kun kuntokeskukset ovat täällä lähtökohtaisesti väljempiä ja käyttöasteeltaan matalampia kuin ulkomaiset verrokkinsa.

Rajoitusten ja turvatoimien keskellä on tärkeää ymmärtää, että hyvä kunto ja terveys ovat asioita, joita ei voi varastoida. Ne vaativat säännöllisiä tekoja ja päivittäisiä hyviä valintoja. Me Liikuntakeskus Hukassa ja Hukka Xpress -kuntosaleilla olemme sitoutuneet mahdollistamaan nämä teot, turvallisuusnäkökohdat huomioiden.

Tässä ajassa fyysisen terveyden rinnalla korostuu vahvasti myös psyykkinen terveys. Kuntosalijäsenten palautteissa toistuu viesti siitä, että harjoittelu auttaa jaksamaan korona-aikaa. Se lievittää stressiä ja antaa hyvää oloa ja energiaa arkeen. Viikoittainen treeni kodin ulkopuolella on monelle yksi harvoista asioista, joka irrottaa ajatukset hetkeksi huolista ja epävarmuudesta.

Voinko laittaa jäsenyyteni lepoon koronan vuoksi?

Voit laittaa jäsenyytesi lepoon, mikäli sinä tai perheenjäsenesi kuulutte riskiryhmään. Laitathan lepoonlaittopyynnön tällä lomakkeella.

Käsittelemme kaikki yhteydenotot mahdollisimman pian. Mikäli olet sairastunut, voit ilmoittaa sairaslomastasi myös jälkikäteen.

Lepoonlaitto vahvistetaan sinulle henkilökohtaisesti sähköpostin välityksellä. Asiakaspalvelussamme on hieman ruuhkaa, joten varauduthan pieneen viiveeseen vastauksessamme.

Pitääkö laitteet puhdistaa ja miksi kaikki eivät puhdista laitteita?

Toivomme, että kaikki treenaajat puhdistavat käyttämänsä laitteet ennen ja jälkeen käytön.  Tarjoamme tätä varten välineitä eri puolilta salia. Valitettavasti suosituksista ja viestinnästä huolimatta osa kävijöistä ei huolehdi  samaan tapaan laitteiden desinfioinnista, joten suosittelemme erityisesti laitteiden kahvojen puhdistamista ennen omaa käyttövuoroasi. Tällöin varmistat, että kosket vain puhtaita pintoja.

Laitteiden puhdistamisesta riippumatta kannattaa kasvojen koskettelua välttää ellet ole juuri pessyt käsiäsi. Käyttäjien tekemän desinfioinnin lisäksi laitteiden ja muiden pintojen puhtaudesta ovat vastaamassa siivousalan ammattilaiset.

Miksi salin puolella olevalla vesipisteellä ei ole käsienpesumahdollisuutta?

Löydät Hukka Xpress -saleilta erillisen pisteen juomapullosi täyttöä varten. Jotta voimme taata altaan ja vedenottopisteen soveltuvuuden juomapisteeksi, noudatamme terveysviranomaisten suosituksia, emmekä salli käsienpesua  näissä pisteissä. Tämän vuoksi niiden läheltä ei myöskään löydy saippua-annostelijoita. Käsienpesu onnistuu kuitenkin kätevästi salilta löytyvissä vessoissa.

Milloin on paras aika treenata, jos haluaa treenata rauhassa?

Hukka Xpress -kuntosalien rauhallisimmat treeniajat ovat kokemuksemme mukaan päiväaikaan klo 5–16 ja yöaikaan klo 24–5. Viikonpäivistä torstaisin ja perjantaisin salilla on rauhallisempaa. Vilkkaimmin ovi  käy maanantaista keskiviikkoon klo 17–20. Vilkkaus ei liity avoimiin oviin, vaan nämä päivät ovat vakiintuneet työssäkäyvien treenaajien suosimiksi treenausajoiksi.

Jäsenyydestä

Pääsenkö jostain näkemään jäsenehtonne?

Tottakai! Ne löytyvät liittymissivulta, jossa ne myös kuitataan hyväksytyiksi liittymisen yhteydessä. Pääset lukemaan jäsenehdot myös tästä.

Miten pääsen tutustumaan?

Tule käymään Hukka Xpress Alppilan tai Rotuaarin avoimissa ovissa! Avoimet ovet pidetään yleensä kerran viikossa. Avoimissa ovissa voit käydä treenaamassa ilmaiseksi kerran vuodessa. Avoimien ovien ajankohdan löydät tämän sivun ylälaidasta.

Mistä saan jäsenkorttini/milloin pääsen treenaamaan?

Muutaman päivän sisällä. Jäsenkortti on noudettavissa Liikuntakeskus Hukasta (Isokatu 99) onnistuneen ja hyväksytyn liittymisen jälkeen. Tähän menee noin 1–3 arkipäivää. Kun jäsenyys on hyväksytty ja jäsenkortti on valmiina noudettavaksi, saat tiedon sähköpostitse.

Voiko jäsenyyttä maksaa liikuntaseteillä?

Kyllä! Hukka Xpressiin käy maksuvälineinä Smartumin Liikunta- ja kulttuurisetelit, Smartum Pay, ePassi Sportti & Kulttuuri, Tyky Virike- ja kuntosetelit, Edenred-kortti ja virikesetelit sekä EazyBreak-sovellus. Hyväksytyn liittymisen jälkeen kyseisiä maksutapoja voi käyttää Liikuntakeskus Hukan vastaanotossa (Isokatu 99).

Voinko maksaa koko vuoden ennakkoon Smartumeilla?

Kyllä voit! Käyttämällä tähän varattuja etukoodeja sivuston “Liity”-osiossa pääset liittymissivulle, jonka kautta täytät asiakastietosi, hyväksyt jäsenehtomme ja maksat nimellisen 1 € maksun verkkopankissasi.

  • Alppila etukoodi: Liikuntaseteli
  • Rotuaari etukoodi: LiikuntaseteliR

Hyväksytyn jäsenyyden oston jälkeen (1–3 arkipäivää) voit maksaa loput vuoden jäsenyysmaksustasi Hukan vastaanottoon (Isokatu 99). Maksamiseen voit käyttää liikuntaseteleitä ja muita edellisessä vastauksessa mainittuja hyväksyttyjä maksuvälineitä sekä käteistä.

Siirry liittymissivulle!

Määräaikaa on vielä jäljellä sopimuksessani ja sairastuin, olenko kahlittu koko vuodeksi?

Määräaikaisessa jäsenyydessä ei lähtökohtaisesti ole taukomahdollisuutta, mutta tauko raskauden, armeijan tai vakavan sairauden vuoksi on kuitenkin mahdollista. Taukoaika hyvitetään jäsenyysaikana sen jälkeen kun ensimmäinen 12 kuukautta jäsenyyttä on maksettu. Hyvitykset suoritetaan täysinä kuukausina.

Mitä jos muutan pois Oulusta kesken jäsenkauden?

Hukka Xpressin jäsenyys voidaan lopettaa ennen määräajan päättymistä, mikäli muutat yli 75 kilometrin päähän keskuksesta. Irtisanomisaika on kalenterikuukausi. Irtisanomisilmoituksen liitteineen voi lähettää osoitteeseen info@nullhukkaxpress.net. Muuton todisteeksi käy esim. muuttoilmoitus, asunnon vuokrailmoitus tai työtodistus.

Voiko omaa jäsenyyttä vuokrata eteenpäin ja miten se tapahtuu?

Ei. Hukka Xpress Alppilan jäsenyyttä ei voi vuokrata eikä lainata eteenpäin.

Voinko lainata jäsenkorttia ystävälleni, kun en tarvitse sitä itse?

Et voi. Jäsenyys ja jäsenkortti ovat henkilökohtaiset, eikä niitä saa lainata tai käyttää muut kuin sopimuksen allekirjoittanut henkilö. Mahdollisista väärinkäytöksistä seuraa jäsenyyden käyttökielto tai jäsenyyden välitön purku.

Miten voin irtisanoa jäsenyyteni?

Voit irtisanoa jäsenyytesi tällä irtisanomislomakkeella.

Paljonko minulle maksaa Hukka Xpress Rotuaarin jäsenyys jos olen jo Hukka Xpress Alppilan jäsen, tai toisinpäin?

Liittyessäsi jäseneksi vielä ennen 1.6.2021, saat molemmat Hukka Xpress Rotuaarin sekä Alppilan kuntosalit käyttöösi ilman lisämaksua! Lue lisää Hukka Xpress -kuntosalien hinnoittelumuutoksesta täältä.

Miten liityn jäseneksi?

Jäseneksi voit liittyä osoitteessa www.hukkaxpress.net/liity. Liittyäksesi tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen sekä verkkopankkitunnukset.

Valmennuksesta

Voinko tulla valmentamaan asiakastani Hukkaan?

Hukka Xpressin valmennuspalvelut on varattu Hukan personal trainereille, eikä valmennusliiketoiminta kuntosalilla ole sallittu muille.

Palveluista

Voinko urheilla Hukka Xpressissä lasteni kanssa?

Jos lapsesi ovat yli 15-vuotiaita ja heillä on oma jäsenyys, toivotamme heidät tervetulleeksi! Hukka Xpress on tarkoitettu vain yli 15-vuotiaille, ja jäsenyys on henkilökohtainen, joten liikkuminen tuota nuorempien lasten kanssa ei kuntosalilla onnistu. Mikäli haluat liikkua lasten kanssa, Isokadun Liikuntakeskus Hukassa jäsenyyteen kuuluu ilmainen liikunnallinen lastenhoito; lisäksi 8–15-vuotiaille on oma HukkaJuniori-jäsenyys.

Onko keskuksessa infrapuna- tai suomalaista saunaa?

Hukka Xpress -kuntosaleilla on upouudet suihku- ja pesutilat sekä viihtyisät pukuhuoneet, mutta koska keskitymme olennaiseen, ei tarjolla ole infrapuna- tai suomalaisia saunoja.

Kadotin kaulaliinani treenireissulla, mistä voisin etsiä sitä?

Hukka Xpress Alppilassa on löytötavarakaappi aulassa. Sieltä toimitamme viikoittain kaikki Hukkaan jääneet löytötavarat Pohjois-Pohjanmaan löytötavaratoimistoon, joten jos tavaran katoamisesta on yli viikko, kannattaa kysyä sieltä!