Tiedote koronapassin käyttöönotosta Hukka Xpresseissä

Hei Hukka Xpress -jäsen, heikentyneen koronatilanteen myötä Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt uusista rajoituksista ja suosituksista Pohjois-Pohjanmaalla eilen ja tänään pidetyissä kokouksissa.

“Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on eilen tehdyllä päätöksellä kieltänyt 3.12.2021 alkaen Pohjois-Pohjanmaan alueella sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Tänään 3.12.2012 on määrätty lisäksi, että 7.12.2021 alkaen asiakas- ja yleisötiloista vastaavien toimijoiden on järjestettävä tilojen käyttö siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Rajoitukset ovat voimassa 31.12.2021 asti. Koronapassi on vaihtoehto rajoituksille laissa määritellyissä tilanteissa.” Lue aluehallintoviraston tiedote kokonaisuudessaan täältä.

Voimaan astuneet rajoitukset vaativat terveysturvallisuutta lisäävien rajoitusten ja käytäntöjen käyttöönottoa ja koronapassi on vaihtoehto rajoituksille. Koronapassia ei vaadita niissä palveluissamme, joissa asiakas voi noudattaa antamiamme turvaväliohjeistuksia ja pitää huolta käsihygieniasta. Näissä palveluissamme lisäämme tilojen käyttäjämäärä- sekä turvavälirajoituksia,  pidämme huolta käyttäjien aktiivisesta tiedotuksesta toimien suhteen sekä huolehdimme desinfiointimahdollisuuksista tiloissamme. Teemme tämän lisäksi tehostettua siivousta tiloissamme sekä huolehdimme omavalvonnasta toimien suhteen.

Koronapassi otetaan käyttöön niissä palveluissamme, joissa turvavälin säilyttäminen ei palvelun luonteen vuoksi ole aina mahdollista. Tämän vuoksi edellytämme koronapassin kaikilta osallistujilta valmennustapaamisissa ja pienryhmissä. Koronatodistusta ei tarkasteta alle 16-vuotiailta. Tämä käytäntö on voimassa AVI:n päätöksellä 7.12.–31.12.2021.

Oulussa on lisäksi voimassa yleinen maskisuositus. Toivomme maskin käyttöä kaikilta tiloihimme saapuvilta. Kasvomaskia ei kuitenkaan tarvitse käyttää urheilusuorituksen aikana.

Rajoitukset ja koronapassin käyttö astuu voimaan Hukka Xpresseissä 7.12. alkaen ja ne ovat voimassa AVI:n päätöksellä 31.12.2021 saakka.